Οι Royal Arch παρουσιάζουν ζωντανά το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Love & Terror”, το Σάββατο 17 Μαΐου στο AUX Club. Με αφορμή το νέο album και την παρουσίαση του επί σκηνής, ο Σταύρος Γαρεδάκης συνομιλεί μαζί τους για λογαριασμό του rockinathens.gr.
Είναι χαρά μας να σας φιλοξενούμε για μια ακόμη φορά στο rockinathens.gr με αφορμή την ζωντανή παρουσίαση του ντεμπούτου άλμπουμ σας στις 17 Μαΐου στο AUX. Πώς νιώθετε που θα παρουσιάσετε για πρώτη φορά στην ολότητά του το “Love & Terror” στο κοινό;
Η χαρά είναι δική μας και σας ευχαριστούμε πολύ για το βήμα που μας δίνετε να μιλήσουμε για την μουσική μας! Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε για αυτό το live. Δουλεύαμε πολύ καιρό αυτό το υλικό και από όταν το συνθέταμε ακόμα, φανταζόμασταν την στιγμή που θα το παρουσιάσουμε ζωντανά.
Ίσως είναι λίγο νωρίς να ρωτήσω για το κοινό, αλλά απ’ όσο έχω παρακολουθήσει το “Love & Terror” έχει λάβει πολύ θετικά σχόλια από τον μουσικό τύπο. Είστε ικανοποιημένοι με την μέχρι τώρα γενικότερη απόκριση στο άλμπουμ;
Σίγουρα είμαστε ικανοποιημένοι από την αγάπη που έχουμε λάβει από το κοινό εντός αλλά και εκτός της χώρας μας. Η μουσική πάντα ήτανε και θα είναι ένας τρόπος έκφρασης αλλά και ανταλλαγής συναισθημάτων μεταξύ του καλλιτέχνη και του ακροατή. Για εμάς η μεγαλύτερη χαρά είναι να λαμβάνουμε μηνύματα αγάπης είτε να συνομιλούμε με ανθρώπους που η τέχνη μας τους εκφράζει σε στιγμές της ζωής τους και τους δίνει ελπίδα. Σαν ακροατές και λάτρεις της μουσικής έχουμε συνδέσει πολλές στιγμές μας με πολλά διαφορετικά κομμάτια ο καθένας μας από διάφορους καλλιτέχνες. Όταν αυτό το συναίσθημα στο αναφέρει ένας άλλος άνθρωπος για την δική σου τέχνη είναι κάτι το ανεκτίμητο.
“Έρως και Τρόμος”, ενώ και το δίπολο νύχτα/φως (π.χ. το 7” “La Nuit”/ “Road to The Light ) εμφανίζεται συχνά στα τραγούδια σας. Τι κάνει τις αντιθέσεις να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για σας και τί σας εμπνέει θεματικά γενικότερα;
Τι θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς την δυαδικότητα; Η δυαδικότητα είναι η γλώσσα του σύμπαντος, φως και σκοτάδι, θεός-διάβολος, ήλιος-σελήνη, ύλη και αντιύλη ας το παρομοιάσουμε σαν μια σκακιέρα. Μέσα στην αντίθεση γεννιέται η ισορροπία, κι εκεί θα βρεις το νόημα. Στον παλμό ανάμεσά τους. Μας εμπνέουν τα συναισθήματα, η καθημερινότητα, και οι άνθρωποι γύρο μας. Όπως όλοι βαδίζουμε στο νήμα ανάμεσα στη λογική και το συναίσθημα, ψάχνοντας και εμείς την ισορροπία και την λύτρωση μέσω της τέχνης μας.
Κυκλοφορήσατε το “Love & Terror” μόνοι σας, χωρίς υποστήριξη από κάποια δισκογραφική εταιρία. Ποιες είναι οι δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει μια μπάντα την πρώτη φορά που αποπειράται κάτι τέτοιο; Έπαιξε ρόλο στο διάστημα που παρενεβλήθη μεταξύ του πρώτου σας 7″ και του άλμπουμ;
Το να είσαι ένας μουσικός στην Ελλάδα, που κάνει αγγλόφωνη μουσική, ανέκαθεν ήταν δύσκολο. Πήραμε όμως την απόφαση από την αρχή να ακολουθήσουμε αυτό που μας εξέφραζε. Θέλαμε να βγάλουμε ανεξάρτητα τον πρώτο μας δίσκο έχοντας εμείς τον έλεγχο των κινήσεων μας. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα ανθρώπων γύρω μας που μας στηρίζουν και μας βοηθάνε στα βήματα μας.
Συμπληρώνοντας 5 χρόνια, έχοντας στο ενεργητικό σας εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα εγχώρια φεστιβάλ και έχοντας μόλις κυκλοφορήσει το ντεμπούτο σας, νιώθετε προς το παρόν “χορτασμένοι” ή έχετε ήδη θέσει κάποιους επόμενους στόχους; Τι να περιμένουμε από τους Royal Arch στο μέλλον;
Καταφέραμε και παίξαμε στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας μας σε πολύ νεαρή ηλικία. Μερικά από τα μέλη της μπάντας μας ανέβηκαν σε αυτές τις σκηνές λίγους μήνες αφού είχαν τελειώσει το λύκειο. Έχοντας ξεκάθαρη την αγάπη μας ως προς αυτού που κάνουμε όλες αυτές οι εμπειρίες μας έδωσαν boost για παραπάνω όρεξη για δουλειά. Έχουμε πάρα πολλούς στόχους τους οποίους θέλουμε να κάνουμε πραγματικότητα. Η απάντηση είναι ότι δεν νοιώσαμε ποτέ «χορτασμένοι» αλλά τώρα με τον πρώτο μας δίσκο εκεί έξω για μας όλα τώρα ξεκινάνε. Θα περιμένετε σίγουρα πολλά Live σε όλη την Ελλάδα αλλά και κάποια άλλα πράγματα όπου θα τα ανακοινώσουμε στο κοντινό μέλλον.
Στην επερχόμενη συναυλία θα μοιραστείτε τη σκηνή με ένα καλλιτέχνη με πολύ πλούσιο βιογραφικό στην εγχώρια σκηνή τόσο ως καλλιτέχνης όσο και δημοσιογράφος/δημιουργός περιεχομένου, τον Αντώνη Κωνσταντάρα (Tony Bluebird). Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;
Με τον Αντώνη μας δένει μια πολύ δυνατή φιλία πολλών χρόνων. Γνωριζόμαστε από το 2016 όπου μιλήσαμε για πρώτη φορά στα backstage του Gagarin όπου άνοιγε για τους White Lies με τους Le Page. Είναι ένας άνθρωπος όπου έχει στηρίξει πάρα πολύ την ανεξάρτητη σκηνή μέσα από την μουσική του αλλά και από την δημοσιογραφική του ιδιότητα. Θέλαμε εκείνη την ημέρα να είναι δίπλα μας ο Αντώνης πάρα πολύ .
Το κοινό που είχε παρακολουθήσει μερικές από τις συναυλίες σας τα προηγούμενα χρόνια είχε την ευκαιρία να ακούσει κάποια κομμάτια του άλμπουμ σε πρώιμο στάδιο. Τί να περιμένουμε αυτή τη φορά; Υπάρχει πιθανότητα να μας επιφυλάσσετε και πάλι εκπλήξεις;
Το Σάββατο ο κόσμος θα ακούσει το τελικό υλικό του δίσκου και διάφορες άλλες εκπλήξεις όπου ετοιμάζουμε. Δεν θα θέλαμε να πούμε κάτι παραπάνω. Σας περιμένουμε όλες και όλους εκεί!

