ΝΕΑ

Έπεσε η αυλαία για τους Black Sabbath

Το 1969 ήταν η αρχή των Black Sabbath και τώρα, μετά από τόσες δεκαετίες, έφτασε η ώρα να μας πουν “αντίο”. Εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, στο Birmingham της Αγγλίας, εκεί επέλεξαν να τα τελειώσουν μ’ ένα μεγάλο live στο Genting Arena, τελματώνοντας, έτσι, και το “The End” tour που ήταν αφιερωμένο στην αυλαία που πέφτει για τους Black Sabbath.

Για το “τέλος” μίλησε ο Ozzy φανερά συγκινημένος, λέγοντας πως το ταξίδι με τους Black Sabbath ήταν η πιο απίστευτη περιπέτεια. Όταν ξεκίνησαν ήταν απλά τέσσερα παιδιά που θέλησαν να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και τελικά τα κατάφεραν ικανοποιώντας ακόμη και τις πιο άγριες διαθέσεις τους, όπως συμπληρώνει.

Οι Black Sabbath μας αποχαιρετούν με το “The End” tour εξαιτίας της επάρατης νόσου με την οποία διαγνώστηκε ο Iommi (κιθάρα) το 2012 και πλέον του είναι αδύνατο να ακολουθήσει το σχήμα στη συνέχεια του ονείρου που ξεκίνησε το 1969. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στη δυσκολία που αντιμετώπισε στην περιοδεία για την προώθηση του δίσκου “13” που χρειαζόταν να επιστρέφει κάθε έξι εβδομάδες στην Αγγλία για τις θεραπείες του. Ο Iommi ερωτήθηκε, επιπλέον, πώς πιστεύει ότι θα είναι η ζωή του μετά το τέλος των Sabbath, κάτι που, όπως είπε κι ο ίδιος, δεν μπορεί να φανταστεί ακόμη ξεκάθαρα, καθώς κάθε τι που έζησε, κάθε προσωπική εμπειρία που είχε, τα βίωσε δίπλα στο πλευρό των Black Sabbath και τώρα ουσιαστικά θα πρέπει να ζήσει μακρυά τους.

To setlist της βραδιάς ήταν:

01. Black Sabbath
02. Fairies Wear Boots
03. Under The Sun / Every Day Comes And Goes
04. After Forever
05. Into The Void
06. Snowblind
07. War Pigs
08. N.I.B.
09. Hand Of Doom
10. Supernaut / Sabbath Bloody Sabbath / Megalomania (medley)
11. Rat Salad
12. Iron Man
13. Dirty Women
14. Children Of The Grave
15. Paranoid