ΝΕΑ

Το Gimme Shelter Film Festival συνεχίζει με ακόμη μία προβολή την ερχόμενη Δευτέρα

To Gimme Shelter Film Festival, ανεβαίνοντας στη θρυλική σκηνή του Gagarin 205, ανοίγει τις πόρτες του τη Δευτέρα, στις 23 Οκτωβρίου, για την προβολή του ντοκιμαντέρ “Desert Age: A Rock n Roll History” και σας περιμένει να εξερευνήσετε μαζί το μαγικό και αιώνια έφηβο κόσμο του Rock n Roll!

Έχοντας ήδη παρουσιάσει τα “David Bowie Is”, “Screamin’ Jay Hawkins: I Put a Spell on Me” (του Νίκου Τριανταφυλλίδη για τον Screamin Jay Hawkins) και το “The Rolling Stones: Crossfire Hurricane”, το κινηματογραφικό φεστιβάλ του Νίκου Τριανταφυλλίδη μας παίρνει μαζί του για μία μοναδική εξερεύνηση στο μεγαλείο της μουσικής.

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30

21.40 – 23.40 – Προβολή

DESERT AGE

Θα προηγηθεί πάνελ με τους:

Ανδρέα Λάγιο – Nightstalker
Γιάννη Βράζο – Planet of Zeus
Άννα Παπαθανασίου – Puta Volcano
Συντονίζει ο Μάκης Πλαγεράς – dj και μέλος της ιστορικής ομάδας των Psychograndmammas

Προπώληση:
www,viva.gr/desertage

Το “Desert Age” αποτελεί το πρώτο σε βάθος ντοκιμαντέρ σχετικά με την ιστορία της Desert rock ‘n’ roll σκηνής που διαμορφωθηκε στο Coachella Valley της California από τα 60s ως και’ τα 90s. Για πρώτη φορά παρουσιάζονται συνεντεύξεις, αρχειακό υλικό και προσωπικές ιστορίες που διαμόρφωσαν τη σκηνή όπως είναι σήμερα.

Αυτό που ξεκίνησε ως μία απλή, έντονη επιθυμία ορισμένων φίλων για ανεύρεση περισσότερων, νέων ασχολιών, σε μία πόλη η οποία προσέφερε πολύ λίγα, οδήγησε σταδιακά στην ανάδειξη ενός από τα πιο σπουδαία και άγνωστα έως τότε μουσικά είδη των αρχών της δεκαετίας του 1990. Αναπτυσσόμενο μέσα σε μία διαφορετική μεν γεωγραφική τοποθεσία, αλλά κατά έναν τρόπο παρεμφερή με το Grunge, αποτέλεσε ένα νέο και λιγότερο διαδεδομένο μουσικό είδος, γνωστό ως “Desert ή Stoner Rock”. Το “Desert Age” χρονογραφεί διαδοχικά την ιστορική εξέλιξη των ανθρώπων, των τόπων και των συγκροτημάτων που διαμόρφωσαν τη σκηνή και το μουσικό αυτό είδος, φτάνοντας μέχρι την εποχή μας, μέσα από διηγήσεις καλλιτεχνών όπως ο Dave Grohl και ο Joshua Homme.

USA, 2016, 75’. Σκηνοθεσία: Jason Georgiades. Παραγωγή: Jason Georgiades, Trevar Cushing. Εμφανίζονται: Joshua Homme (Queens of the Stone Age), Dave Grohl (Foo Fighters), Brant Bjork (Kyuss), Jesse Hughes (Eagles of Death Metal). Μουσική: Queens of the Stone Age, Kyuss, Fatso Jetson, Throwrag, Unsound, Yawning Man.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση:
Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr , τηλεφωνικά στο 11876, και στα Seven Spots, Reload Stores, Media Markt και Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης. www,viva.gr/gimmeshelterfestival

Τιμή Ημερήσιου Εισιτηρίου: 7 ευρώ (προπώληση & ταμείο)

H τιμη ημερήσιου εισιτηρίου ισχύει για κάθε Δευτέρα, για όλες τις προγραμματισμένες προβολές κ.α. εκδηλώσεις της συγκεκριμένης ημέρας.

Διαρκείας: 55 ευρώ
Το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για όλες τις Δευτέρες του φεστιβάλ.

Special Events & Καλεσμένοι: Κάθε κινηματογραφικό Φεστιβάλ που φιλοξενείται στο Gagarin 205 συνοδεύεται από εκπλήξεις αλλά και ιδιαίτερους καλεσμένους. Έτσι και το Gimme Shelter Film Festival πρόκειται να φιλοξενήσει ανθρώπους οι οποίοι με τις γνώσεις και την εμπειρία τους θα δώσουν τη δική τους ματιά και θα παρασύρουν το κοινό στο υπέροχο rock ‘n’ roll σέλιλοιντ, αλλά και μοναδικούς μουσικούς που με τις εμφανίσεις τους θα κάνουν την συνολική εμπειρία μοναδική.

Χώρος: Ο χώρος διαμορφώνεται ως κινηματογράφος με θέσεις καθήμενων, αλλά μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει τις ταινίες και όρθιος σαν να βρισκόταν σε συναυλία. Το Gagarin 205 διαθέτει μπαρ από τα οποία το κοινό μπορεί και κατά τη διάρκεια των προβολών να απολαύσει το ποτό, το αναψυκτικό ή το σνακ του.

Ταινίες: Το Gimme Shelter Film Festival θα παρουσιάσει μουσικές ταινίες παραγωγής της τελευταίας πενταετίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αλλά και αγαπημένα μουσικά ντοκιμαντέρ.
Όλες οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους.

Gagarin 205 Live Music Space
Λιοσιών 205, Αθήνα / Τηλ: +30 2114112500

www.gimmeshelterfestival.com
info@gimmeshelterfestival.com

Facebook Page
#gimmeshelterfilmfestival
@gimmeshelterfilmfestival

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
COSMOTE TV
Ραδιόφωνο 24/7 | PEPPER 96.6 | KISS FM 92.9
POPCODE | ROCKING.GR | ROCKPAGES.GR
DEBOP.GR | BREAKROOM.GR